Borș roșu cu carne de vită
90 minute
4 Porții

Ingrediente:

  • 300 gr. carne de vită
  • 1/4 căpățină mică de varză
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mediu
  • 1-2  sfeclă roșie 
  • 2-3 cartofi
  • 2 lg. pasta de roșii
  • borş acru 
  • leuștean, pătrunjel, mărar
  • ulei
  • sare, piper
  1. Taie carnea cubulețe și pune-o la fiert în apă. 
  2. Ia spuma care se ridică  pe parcursul fierberii, apoi adăugă sare. 
  3. Fierbe în continuare la foc mic, până se înmoaie carnea. Durata fierberii depinde de ce fel de carne aveți. Noi folosim antricot fraged de vițel în baie de condimente, care fierbe foarte repede.
  4. Între timp pregătește legumele.
  5. Mărunțește ceapa, iar morcovul și sfecla tăie-le julienne cât mai subțire sau dă-le prin răzătoare. 
  6. Apoi încinge puțin ulei într-o tigaie și prăjește ceapa cu morcovul până se rumenesc ușor.
  7. Adăugă pasta de tomate și sfecla. Este important ca sfecla sa se prăjească într-un mediu mai acid, pentru a nu-și pierde culoarea.
  8. Prăjește câteva minute amestecând și stinge cu două căni de apă fierbinte sau cu bulion de carne.
  9. Lăsă să fiarbă până sfecla se înmoaie și este gata.
  10. Când carnea de vită este bine fiartă, adăugă cartofii tăiați cubulețe.
  11. Atunci când cartofii au ajuns fierți ”pe jumătate”, adăugă varza feliată fin.
  12. Lăsă să fiarbă câteva minute, până cartofii și varza sunt gata.
  13. Răstoarnă deasupra  rădăcinoasele bine sotate din tigaie și borșul acru.
  14. Potrivește cu sare și piper negru măcinat după gust. 
  15. Mai dă un clocot și stinge focul.
  16. La sfârșit adăugă verdeața și leușteanul tocat.

Pune capacul și lăsă 30 minute să se odihnească, astfel toate gusturile și aromele se pătrund.

Pofta mare!!!

Poftă bună!
Produsele din rețetă: