Nu tuturor le place să frământe aluatul cu brânză, apoi să lipească biluțe de un calibru similar. Acum ușor poți procura brânzoaice congelate, le depozitezi la congelator și în momentul potrivit doar le rumenești pe ambele părți. Astfel te alegi cu un mic dejun rapid și bucătăria curată!
Deseori în supermarketuri se găsesc brânzoaice congelate la cântar. Însă tehnologii în alimentația publică recomandă să optăm pentru brânzoaicele ambalate. Care este argumentul? Un produs ambalat facil respectă securitatea alimentară, astfel scade riscul de a consuma un produs infectat sau necorespunzător din punct de vedere igienic. De asemenea toată informația despre produs se găsește pe ambalaj, de la ingrediente la cea mai rapidă metoda de preparare.
IMPORTANT! Înainte de a fi gătite brânzoaicele NU trebuie decongelate și acest avantaj este determinativ.
Dar unde-i latura slabă al acestui produs? Deseori gospodinele se ciocnesc cu problema că brânzoaicele congelate prind crusta aurie foarte rapid iar in interior rămân semi-crude sau chiar congelate, alteori se lipesc de tigaie. Tehnologii vin cu recomandări și metode de a prepara brânzoaicelor așa încât să rămâneți satisfăcuți de rezultatul final.
1. În cuptoraș – Preîncălziți cuptorașul la 180°C, în cazul în care selectați modul de coacere sus-jos concomitent. În cazul în care aveți opțiunea de convecție, preîncălziți cuptorul la 160°C. Tava trebuie tapetată cu hârtie de copt, așa veți controla mai ușor procesul de coacere iar brânzoaicele nu se vor lipi de jos, plus veți rămâne cu tava curată. Recomandăm să ungeți cu ulei sau unt pe ambele părți brânzoaicele, ca sa formeze crustă aurie. Se coc timp de 16-20 minute, iar după 8-10 minute întoarceți-le.
2. Pe tigaie – este cea mai răspândită metodă de preparare a brânzoaicelor. Iar pentru a obține o coacere uniformă și la exterior și la interior folosiți o tigaie cu fundul gros sau din fontă. Adăugați o cantitate suficientă de ulei și încingeți-l bine. Apoi aranjați brânzoaicele pe tigaie și micșorați focul. Prăjiți câte 2-3 minute pe fiecare parte.
3. În multifierbător – preventiv ungeți vasul cu ulei, se aranjează brânzoaicele pe fundul vasului într-un singur strat și se gătesc 20 minute. Nu veți obține o crustă aurie, însă această variantă de preparare este una mega sănătoasă și produsul final poate fi servit cu încredere copiilor.
La CAP CASA MARE găsești brânzoaice în sortiment pentru orice gust: brânzoaice tradiționale după rețeta clasică, cu stafide, cu ciocolată și chiar sărate. Cele din urmă se potrivesc bine cu somon sărat sau salată de legume iar cele cu ciocolată sunt preferate de cei mici. La CAP Casa Mare brânzoaicele sunt ambalate în pungi vacuum pentru a minimiza contactul produsului cu factorii externi, iar informația despre produs și metoda cea mai ușoară de preparare se găsește pe ambalaj.
Poți opta pentru livrare la domiciliu plasând comanda online pe site-ul capcasamare.md.