Antricot de vită cu legume coapte
35 min.
4 Porții

Ingrediente:

  1. Antricot de vită  – 1 kg
  2. Unt – 50 g
  3. Ulei vegetal - 50 ml


Garnitura:

  1. Sfecla roșie sous vide – 2 buc
  2. Dovlecei – 2 buc

Metoda de preparare:

  1. Când vrei să pregătești la cină ceva gustos dar nepretențios, alege o friptură fragedă de vită în baie de condimente cu legume coapte.
  2. Așa cum antricotul de vită de la CAP Casa Mare este deja marinat e nevoie doar de a încinge o tigaie și de rumenit pe toate părțile. Apoi carne rumenită se așează într-o tavă termorezistentă iar toate sucurile cu uleiul din tigaie le răstorni peste carne.
  3. Adaugă untul.
  4. Încinge cuptorul la 200° C (treapta înaltă la cele cu gaz) și introdu tava cu friptură în cuptor, scăzând imediat temperatura la 180° C. Aproximativ în 18-20 minute temperatura internă a cărnii  ajunge la 55° C. Așadar, când vă încadrați între 55-60°C e bine și carne e coaptă.
    Timpul în care obținem aceasta temperatură diferă în funcție de grosimea cărnii (de aceea e bine să aveți un termometru pentru gătit).
  5. Între timp spălați dovleceii și feliați rondele. Sărați, piperați și se amestecă.
  6. Așezați dovleceii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la cuptor pentru 25-30 minute, atât încât să rămână crocanți.
  7. Scoateți carne din cuptor, acoperiți-o cu o folie de staniol și lăsați-o 15-20 minute să se odihnească. În acest răstimp temperatura internă va mai crește cu 2-3 C! Timpul de odihnă al cărnurilor este esențial! Nu omiteți aceasta etapa, deoarece  sucurile sunt reabsorbite în structura cărnii, făcând-o fragedă și suculentă.
  8. Tăiați rondele sfecla roșie sous-vide. Scoateți dovleceii din cuptoraș,

    Aranjați legumele și carnea coaptă pe un platou și savurați cu plăcere!

 

Poftă bună!