0
0 MDL
Coșul dvs. este gol
Alegeți produsele pe care doriți să le cumpărați!
Ro
Antricot de vită cu legume coapte
35 min.
4 Porții
Ingrediente:
- Antricot de vită – 1 kg
- Unt – 50 g
- Ulei vegetal - 50 ml
Garnitura:
- Sfecla roșie sous vide – 2 buc
- Dovlecei – 2 buc
Metoda de preparare:
- Când vrei să pregătești la cină ceva gustos dar nepretențios, alege o friptură fragedă de vită în baie de condimente cu legume coapte.
- Așa cum antricotul de vită de la CAP Casa Mare este deja marinat e nevoie doar de a încinge o tigaie și de rumenit pe toate părțile. Apoi carne rumenită se așează într-o tavă termorezistentă iar toate sucurile cu uleiul din tigaie le răstorni peste carne.
- Adaugă untul.
- Încinge cuptorul la 200° C (treapta înaltă la cele cu gaz) și introdu tava cu friptură în cuptor, scăzând imediat temperatura la 180° C. Aproximativ în 18-20 minute temperatura internă a cărnii ajunge la 55° C. Așadar, când vă încadrați între 55-60°C e bine și carne e coaptă.
Timpul în care obținem aceasta temperatură diferă în funcție de grosimea cărnii (de aceea e bine să aveți un termometru pentru gătit). - Între timp spălați dovleceii și feliați rondele. Sărați, piperați și se amestecă.
- Așezați dovleceii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la cuptor pentru 25-30 minute, atât încât să rămână crocanți.
- Scoateți carne din cuptor, acoperiți-o cu o folie de staniol și lăsați-o 15-20 minute să se odihnească. În acest răstimp temperatura internă va mai crește cu 2-3 C! Timpul de odihnă al cărnurilor este esențial! Nu omiteți aceasta etapa, deoarece sucurile sunt reabsorbite în structura cărnii, făcând-o fragedă și suculentă.
- Tăiați rondele sfecla roșie sous-vide. Scoateți dovleceii din cuptoraș,
Aranjați legumele și carnea coaptă pe un platou și savurați cu plăcere!
Poftă bună!
Produsele din rețetă: